Woonblog: hexagon tegels

Een stoere moderne badkamer kan als achterwand betegeld zijn met Hexagon tegels.

Wat zijn Hexagon tegels?

Dat zijn tegels met esthetische vormen, speelse kleuren, zorgen voor een stijlvolle uitstraling en zorgen voor een orgineel accent in uw badkamer en keuken, en ja hoor, zelfs in uw woonkamer kunt u aan de slag gaan met de zeshoekige tegels. Met deze tegels haalt u echte eyecatchers in huis. Op zoek naar inspiratie? Lees in deze blog meer over de Hexagon tegels en hoe u deze kunt toepassen in uw interieur.

Hexa staat voor zes in het Grieks, terwijl gongos hoek betekend. Een Hexagon tegel heeft een model van een regelmatige zeshoek, met hoeken van 120 graden. De tegels kunnen gemaakt zijn van keramiek, porselein en natuursteen, daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten. Er zijn tegels van ongeveer 2,5 centimeter, maar ook hele grote tot 30 centimeter. En dan is nog niet eens over de kleuren en patronen gehad.

De tegels zijn te verkrijgen in een eenvoudige kleur zoals wit, zwart of grijs, maar soms ook in opvallende kleur. Hoe de Hexagon tegels ook gebruikt worden, ze zorgen ervoor dat een ruimte net iets speelser en chiquer uitziet. Elk interieur begint bij de keuze van de vloer. De vloer is vanwege een groot oppervlak de basis van het hele interieur en heel bepalend voor de uitstraling van de woning.

U kunt er voor kiezen om de hele muur te bekleden met de tegels of om het als een soort lambrisering te laten dienen. Heeft u een kookeiland of bar in de keuken? Dan kan echt een mooi effect geven om daar Hexagon tegels tegen aan te doen. Hierdoor springt het kookeiland of bar er echt uit!

Is een minimalistisch stijl wat saai voor u? Probeer dan eens een patroon te maken met verschillende Hexagon tegels. Maak gebruik van kleuren, texturen of printen en maak uw vloer of wand uniek. Door voor tegels te kiezen met een print erop ontstaat er al snel een hele andere look. Gaat u liever voor een wat gewaagdere stijl? Ook dat kan met Hexagon tegels, gebruik ze om meer kleur toe te voegen aan de ruimte. Door verschillende kleuren te mixen ontstaat er een speels effect. Zo kunt u in de keuken bijvoorbeeld kiezen voor een met een kleurrijke Hexagon tegel.

Deze tegels een goed idee?

Denkt u erover om de tegels te gebruiken in uw huis? Op de vloer in de hal, op de badkamervloer of aan de achterwand in de keuken? Hoewel de tegels populair zijn, is er een groot nadeel en dat is de moeilijkheidsgraat van de tegels leggen. Vanwege de zeshoekige vorm zijn ze natuurlijk lastiger te leggen dan bijvoorbeeld vierkante of rechthoekige tegels.

De vraag daarnaast is, welke look en uitstraling wilt u creëren. Wilt u een moderne look, dan zijn matzwarte tegels een uitstekende keuze. Wilt u een klassieke chique look? Dan kunt u beter denken aan de mooie marmeren tegels en liever richting de Marokkaanse of mediterraanse look? Dan zijn cementtegels een goed idee in mooie exotische kleuren zoals, roze, groen, blauw etc.