Etnisch slaapkamer

WOONBLOG: WOONTREND Etnisch wonen

Bent u grote liefhebber van reizen en verschillende culturen? Maak kennis met Etnische woonstijl, een combinatie van verschillende culturen verwerkt in uw interieur. Wij reizen tegenwoordig erg veel en komen nieuwe culturen en stijlen tegen. Bij deze woonstijl staan andere culturen centraal. De invloeden in dit interieur komen uit allerlei verschillende werelddelen. Zeker wanneer u van reizen houdt, wilt u natuurlijk graag uw passie laten terugkomen in uw interieur. U hoeft u niet te richten op één cultuur, maar het combineren van verschillende culturen geeft juist een unieke en warme uitstraling aan uw interieur.

Een etnisch interieur is warm en levendig. Natuurlijke, handgemaakte materialen worden gecombineerd met drukke, exotische prints en vrolijke kleuren. Juist deze combinatie zorgt voor een wereldse sfeer! Persoonlijke  woonaccessoires maken een etnisch interieur compleet. Een wereldreis in uw eigen huis.

ETNISCH WONEN?

Nu weet u een beetje wat een Etnische woonstijl is, wilt u natuurlijk ook weten hoe u een eigen Etnisch interieur kunt creëren. U kunt kiezen voor een etnische stijl in uw gehele interieur, maar u kunt ook prima enkele etnische invloeden combineren met een andere interieurstijl. Hieronder kunt u meer lezen over het creëren van een Etnisch interieur.

Exotische prints: Exotische prints toevoegen past zeker bij werelds wonen! De basis van een etnisch interieur is rustig en neutraal zodat u kunt combineren met verschillende exotische en drukke prints. Zorg voor behoud van eenheid bij het combineren van kleuren, patronen, materialen en vormen. Met handgemaakte Kelimkussens en groot kleurig vloerkleed krijgt u etnisch interieur een warme sfeer! U kunt wat speelsheid creëren door een aanvulling van een kleurrijk wandkleed met een mooi patroon of een unieke Indiase poef, ook een dierenhuid op de vloer kan voor een unieke uitstraling zorgen. Liever een subtiel etnisch interieur? Ga voor een mooi kleurig vloerkleed in een modern of minimalistisch interieur.

Kleur en materialen: De kleuren in een zijn steeds gebaseerd op aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan bruin, beige, kaki, oker, lichtroze, geel, goud, oranje en rood, maar ook in combinatie met zwart en wit. Er ontstaat door deze kleurengebruik een mix van warme, zachte kleuren met een donkere intense kleuren. Combineer de verschillende kleuren maar houd de basis rustig in aarde en natuurtinten. Kies kleuren die met elkaar matchen en zorg voor harmonie. Vindt u het gebruik van verschillende kleuren iets te druk? Kies een hoofdkleur of ga voor neutrale tinten gecombineerd met zwart en wit accenten. Waarom zwart en wit? Wit en zwart toevoegen geeft het interieur een iets chiquere uitstraling.

Materialen: Bij veel verschillende culturen welke materialen moet ik kiezen? Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijk en authentieke materialen. De natuurlijke materialen geven een etnisch interieur balans. Denk aan verschillende soorten hout, bamboe, handgeweven stoffen, natuursteen, aardewerk en koper. Ook stoffen als leer en linnen zijn populair. In deze woonstijl gaat het om materialen, warme kleuren en stoffen combineren tot een mooi en uniek geheel. Kiest u een muur te bekleden met hout, dan creëert u een heuse eyecatcher in uw interieur.  

Muur bekleden is ook leuk door Marokkaanse tegeltjes te gebruiken, ook wel Zelliges genoemd. Dit zijn tegeltjes met de hand gemaakt die oorspronkelijk gebruikt werden bij Arabische badhuizen. Mooi om een keuken of badkamer een unieke karakter te geven. Let op! Houd de kleuren in balans.

Planten: Natuur is de basis voor een etnisch interieur. Planten geeft een etnische interieur een natuurlijke en wereldse uitstraling en maakt het interieur helemaal af. Verspreid verschillende planten door uw gehele woonkamer dat geeft de woonkamer een extra natuurlijke vibe.  Tropische planten als een palm of cactus passen goed bij deze woonstijl. De etnische woonstijl is ook goed terug te zien in een Bohemian woonstijl waarin planten ook veelvuldig worden gebruikt.

Accessoires toevoegen: Bij deze woontrend kunt u door souvenirs van reizen of erfstukken te gebruiken een persoonlijk werelds interieur creëren. Het mooiste is een interieur dat een weerspiegeling is van uw persoonlijkheid! Denk bijvoorbeeld aan kussen uit India, een Arabische lamp, mooie Afrikaanse beelden of maskers en een tafeltje uit Azië. 

Uit verschillende werelddelen kan gerust in deze woonstijl gecombineerd worden. Voor accessoires hoeft u niet altijd verre reizen gemaakt te hebben. Kijk eens op de rommelmarkten en in kringloopwinkels daar kunt u ook passende spullen vinden. Vind u een heel etnisch interieur iets te opvallend? Gebruik dan slechts enkele etnische woonaccessoires.

Combineren: Het vinden van balans met de patronen, kleurgebruik en materialen is niet eenvoudig, maar wel de sleutel van een perfecte Etnisch interieur.
Begin bij de basis de vloer en kies de kleur(en) op de muur. Natuurlijke materialen komen terug in de meubels, er zijn allerlei combinaties mogelijk zolang er maar harmonie blijft in het geheel. Maak vervolgens de ruimte gezelliger met patronen, stoffen en texturen toe te voegen. Als laatste zijn de accessoires aan de beurt met planten verspreid door de woonkamer, maak bewust keuzes voor een mooie plek voor uw unieke woonaccessoires. Wees creatief, maar zorg voor het behoud van harmonie en balans. 

 

Blogs schrijfster

  Written by Cynthia